fbpx

De werkwijze van Feel Energy

De werkwijze van energetische therapie

Wij hanteren de volgende werkwijze voor energetische therapie:

In het kort:
We starten eerst met jou een kennismakingsgesprek als er een match is, komt er vervolgens een intake- anamnesegesprek in combinatie met een energetische behandeling – op basis daarvan wordt er een behandelplan opgesteld – daarop volgt de energetische therapie: vijf tot tien energetische behandelingen – indien nodig een tussenevaluatie en als laatste een eindevaluatie van de energetische therapie.

Hieronder vind je de volledige uitleg per onderdeel:

Kennismakingsgesprek (30 minuten)

Bij de eerste ontmoeting, dat kan persoonlijk, telefonisch of online zijn, plannen we een kennismakingsgesprek in, dit is een soort introductiegesprek. Dit is geheel vrijblijvend. Als we tijdens of na dit gesprek (beide) een goed gevoel hebben, dat er een match is, dan plannen we een intake- anamnese gesprek in.
Afhankelijk van de ontmoeting kan deze stap ook worden overgeslagen.

Intakegesprek (90 minuten)

Van tevoren
Voordat het intakegesprek plaats vindt, wordt er online een link van een vragenlijst (intake) gestuurd, daarnaast worden ook de formulieren toegestuurd waarbij toestemming wordt gevraagd om een dossier op te bouwen, deze gegevens zijn van belang voor het gehele energetische therapieproces. Zie Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Tijdens
Tijdens het intakegesprek nemen we de vragenlijst door en worden er aanvullende vragen gesteld en wordt er onderzoek gedaan naar de probleemvraag. Na het gesprek volgt de eerste energetische behandeling op de behandel- tafel of stoel, waarbij de eerste intentie is om de energiebanen schoon te maken.

Behandelplan
Op basis van het intake- gesprek wordt een behandelplan opgesteld in overleg met jou. Het hele energetische therapieproces is erop gebaseerd dat jij weer in je kracht komt te staan en weer de regie kan (her)nemen over je eigen leven.

Vervolgbehandelingen (45 – 60 minuten)

Na het intakegesprek volgen er afhankelijk van de probleemvraag vijf tot tien energetische behandelingen. Bij elke behandeling kan er een specifiek onderdeel van de probleemvraag worden behandeld. Dit proces is per cliënt verschillend.

Praktisch
Wij zijn praktisch ingesteld, dus er worden vooral ook oefeningen, tools en handvatten meegegeven, zodat je het zelf mag gaan ervaren. Het doen met je lijf en niet te veel in het hoofd, zodat je daar uiteindelijk een mooie balans in gaat vinden.

Evaluatie (30 – 45 minuten)

Tijdens de energetische therapie kan er gekozen worden om een tussentijdse evaluatie te houden. Puur om te kijken, of het proces nog gaat zoals in het begin is aangegeven door o.a. de volgende vragen te stellen; Waar staan we nu? Hoe gaat het eigenlijk?

Evaluatiegesprek
Aan het einde van de energetische therapie wordt er een evaluatiegesprek ingepland waarbij er met een terugblik naar het hele proces wordt gekeken. Op- en aanmerkingen, aanvullingen, het behandelplan met daarmee de doelstellingen, worden hier besproken. De evaluatie kan ook tijdens een laatste energetische behandeling worden verwerkt, dat is afhankelijk van het proces.

Evaluatie hoeft geen afscheid te zijn
De eindevaluatie is overigens niet bedoeld dat je nooit meer een beroep mag doen op ons. Je kan ten alle tijden terugkomen of met wedervragen komen na de energetische therapie.

 

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op of maak online een afspraak voor een kennismaking, intakegesprek of een (eenmalige) energetische behandeling.

“De behandeling heb ik als erg fijn ervaren. Ook de gesprekken die we hebben gevoerd hebben me erg geholpen te relativeren en zaken van een andere/positieve manier te bekijken. Het gronden en de uitleg over hoog sensitiviteit zijn een cadeautje. Hierdoor snap ik mezelf veel beter en leer ik beter naar mijn lichaam en geest te luisteren.”
Sabine, 34 jaar

Neem vrijblijvend contact op