fbpx

Monique Broekhuizen

 

Monique Broekhuizen

 

Monique Broekhuizen, energetisch therapeut

Hallo, ik ben Monique Broekhuizen, geregistreerd energetische therapeut.

Mijn ‘missie’
Is je helpen met o.a. struggles waar ik zelf ook tegenaan ben gelopen, zoals helpen met het uitleggen wat hooggevoeligheid (HSP) betekent en hoe je daar (beter) mee om kunt gaan en hoe je dit als kracht in kunt gaan zetten. En vooral je praktisch helpen met de triggers van de huidige maatschappij.

Voorgeschiedenis
Voordat ik energetisch therapeut werd of althans met de 4 jarige opleiding Energetisch Therapeut begon aan Instituut CAM te Utrecht, was het een hobbelige reis, waar ik ook ontzettend dankbaar voor ben dat ik deze voorgeschiedenis en kennis mee mag dragen en mee mag nemen in mijn ‘rol’ als energetisch therapeut.

‘Mijn verhaal’
De maatschappij en ook vanuit je opvoeding, vraagt om aan bepaald stramien te volgen, mee te doen en ervoor te zorgen dat je een goede opleiding op zak hebt, je diploma haalt, zorgen voor een goede baan, goed salaris, en zelfvoorzienend te zijn in het regelen van je eigen ’shit’. Ik deed hier zelf ook keurig aan mee. Als vrijgezelle dame destijds, had ik ook alles zelf en ‘goed’ voor elkaar, ja ik had die diploma’s op zak, een goede baan (veel baanwissel ook), een eigen auto onder mijn kont, een mooi en ruim appartement en natuurlijk heel belangrijk en niet te vergeten ook lieve vrienden en familie om mij heen. (hier is niets mis mee overigens… totdat…)

Op mijn werk liet ik mezelf volledig opgaan in de werkdrukte, de verwachtingen, de lat ontzettend hoog leggen, alles goed willen doen, jezelf verliezen in je werk. Tot in perfectie alles uitwerken en zélfs nog een stapje extra zetten.
En toen kwam de klap! Die kwam natuurlijk niet in één keer, die kwam geleidelijk al sluipend (maanden/jaren) in ‘mijn systeem’. Ik was naar een deadline aan het werken, overigens de zoveelste deadline, alleen bij deze deadline hield ik mezelf voor, daarna mag ik rust.

De deadline was gehaald, alles was ‘goed’ verlopen, alle processen waren goed gegaan, behalve die van mezelf. Daar stond ik dan. Volledig in ren-stand, de marathon aan het rennen, en mijn hoofd wilde stoppen, wilde rust, alleen mijn lijf luisterde niet meer naar mijn hoofd, die bleef maar rennen… hartkloppingen, adrenaline hoog, ademhaling zat bovenin, niet meer kunnen slapen etc.
In mijn hoofd wist ik alles haarfijn uit te leggen, ik was alleen in die periode mijn lijf volledig vergeten. In mijn hoofd lamgeslagen. En nu? Ik heb in die periode de burn-out aangetikt, geen aanrader overigens, wel de beste les ever! Wellicht ook herkenbaar voor jou om dit te lezen?

Alles viel op z’n plek
Naar aanleiding van deze gebeurtenis ben ik met iemand gaan praten om erachter te komen waar mijn patronen, triggers, drijfveren e.a. vandaan komen. Hier kwam al snel mijn paranormale link naar voren en de hooggevoeligheid (HSP). Ik kreeg het duwtje om er iets mee te gaan doen, zo ben ik naar de open dag van de opleiding energetische therapie gegaan en alles viel op z’n plek…

Uitdaging
Ik zie mijn uitdaging nu om andere te helpen, niet alleen dat je met de conclusie komt, dat je hoog gevoeligheid bent en ook, hoe ga je hier nu mee om?
Energetische therapie kan je zeker verder helpen, alle energiebanen weer de juiste richting inzetten, het zelfgenezend vermogen activeren, een stukje bewustwording, zodat je het uiteindelijk ook echt zelf mag gaan doen.

Praktisch
Zelf ben ik praktisch ingesteld, dus het liefste geef ik je wat oefeningen, tools en handvatten mee, zodat je het zelf mag gaan ervaren en voelen. Het doen met je lijf en niet te veel in het hoofd, zodat je daar uiteindelijk een mooie balans in gaat vinden.

“Cliënten weer terug in hun eigen kracht zetten, vind ik het mooiste wat je kunt doen en ook super mooi om te zien hoe iemand zichtbaar verandert.”

*** Dankbaar! ***

Ben je stiekem toch nieuwsgierig geworden naar mijn werkervaring en diploma’s? Dat mag hoor, deze kun je vinden op mijn LinkedIn profiel
Mocht je nog vragen hebben, mail mij gerust op monique@feel-energy.nl of telefonisch op +31 (0)6 – 29 492 989.

Lees meer over:

“Laat je stilletjes leiden door die vreemde kracht van wat je werkelijk bemint. Het zal je niet op een dwaalspoor brengen.”
Rumi

Neem vrijblijvend contact op