fbpx

Wat is energetische therapie?

Wat is energetische therapie?

Wat is energetische therapie?

Volgens de Vereniging Van Energetische Therapeuten (VVET): is energetische therapie, therapie waarbij energie wordt toegevoegd of afgevoerd via (door) de therapeut.

Alles en overal is energie
Energetische therapie is gebaseerd op het feit dat alles energie is en dat klachten zich kunnen uiten op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau. Bij energetische therapie wordt  gebruik gemaakt van zowel Oosterse als Westerse technieken,  het is eigenlijk iets van oudsher,  we hebben het in deze tijd(perk) min of meer verleerd.

Energiebanen
Je kent het vast als iemand zegt: ‘de spanning is te snijden’ of soms als je een ruimte binnenloopt, kun je wellicht de zwaarte van de energie al voelen. Om daarin een vergelijking te maken, bestaat je lichaam ook uit energie, dit zijn voornamelijk energiebanen die door je lichaam stromen. Mocht je nu ergens pijn ervaren op fysiek niveau of je zit niet lekker in je vel, dan kun je daar last van hebben, dan kan er ergens een ‘blokkade’ ontstaan. Denk hierbij aan overtuigingen of een onderdrukte emotie. Natuurlijk afhankelijk van de probleemvraag. Ieder individu is hierin uniek en niemand is hetzelfde.

Therapieproces
De therapie kan helpen deze ‘blokkade’ te doorbreken en het zelfgenezend vermogen te activeren. Het hele therapieproces kan variëren van vijf tot tien energetische behandelingen. Het is erop gebaseerd dat jij weer in je kracht komt te staan en weer de regie kan (her)nemen over je eigen leven.

Via de website van VVET kun je meer informatie vinden.

Mocht je nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op of maak online een afspraak voor een kennismaking, intakegesprek of een (eenmalige) energetische behandeling.

“Ik wil je bedanken voor jouw steun de scherpe vragen die je stelt, de onbevooroordeelde opstelling en jouw steun. Dankzij jou voel ik me krachtiger en veel meer in balans.”
Denise, 35 jaar

Neem vrijblijvend contact op